Du er her: Nyheter » 2017 » Januar » Kjp av NLI Asker Subsea AS

2010 | 2011 | 2013 | 2015 | 2017 | Januar - Juli

Kjp av NLI Asker Subsea AS

03.01.2017

Teknisk Produksjon AS kjpte konkursboet etter NLI Asker Subsea AS i oktober 2016

Teknisk Produksjon AS i Drammen kjøpte i oktober 2016 opp konkursboet etter NLI Asker Subsea AS og vil videreføre salget av Asker Subseas produkter og tjenester samt satse på utvikling av nye produkter. Dette i et nært samarbeid med søsterbedriften TPConnectors AS som de nå blir lokalisert sammen med.

 

Teknisk Produksjon AS (TP) ble etablert i 1968 og har siden dette levert maskineringstjenester til verkstedindustrien, inkludert olje og gass sektoren. Teknisk Produksjon AS har et moderne verksted og lang erfaring fra produksjon av komponenter for subsea bruk i materialer som rustfritt stål, duplexstål og nikkellegeringer. Firmaet har bl.a. produsert kompaktflenser for subsea bruk gjennom 30 år.

 

TPConnectors AS ble etablert i april 2016 og har produkter innen kompaktflenser og clamp connections. Medarbeiderne har lang erfaring med produktene fra andre firmaer som tidligere ha hatt nært samarbeid med Teknisk Produksjon AS, og føres nå videre i TPC.

 

Asker Subsea har designet og produsert ulike subsea produkter i over 25 år. De viktigste produktområdene har vært subsea ventiler og connectorer (Asker stab) og firmaet har levert til de fleste store aktørene innen industrien i både inn- og utland. Firmaet gikk konkurs i slutten av september 2016 og Teknisk Produksjon AS overtok aktiva og alle immaterielle rettigheter i oktober 2016. Nøkkelpersoner har blitt med videre inn i TP slik at produktkunnskap og kontinuitet for kundene er godt ivaretatt.

 

Visjonen for framtida er å skape et godt faglig miljø der vi har samlet mye erfaring og kan dra nytte av hverandres kunnskap. Endringsprosessen som TP nå gjennomfører vil videreutvikle bedriften fra å være en ren tjenesteleverandør til å bli en produktleverandør med en spennende produktportefølje. Vi vil videreføre eksisterende produkter og satse på å utvikle nye for å kunne møte ønsker og krav fra våre kunder. Tett kundekontakt har vært og vil fortsette å være svært viktig for oss i framtida. Med etableringen av TPConnectors AS samt oppkjøpet av Asker Subsea viser TPs eiere at de vil satse på videreutvikling av gode lokale bedrifter i en tid med et tøft globalt olje- og gassmarked. Samlet går vi inn i 2017 med 45 ansatte og ser muligheter for å skape flere gode og varige arbeidsplasser i Drammen i tida framover.

TEKNISK PRODUKSJON AS
C.O. Lundsgt. 24
3043 Drammen
POSTADRESSE:
Postboks 2019,
3003 Drammen

Telefon: 32 88 28 20,
Telefax: 32 88 28 21

Medlem av Subsea Valley

Norwegian Accreditation Qual 002
Joint Qualification System Certificate